Vinkkejä valmistuville!


Toukokuu on saapunut ja pian juhlitaankin uusia ylioppilaita ja ammattiin valmistuneita. Kokosimme teitä valmistuvia nuoria ajatellen kirjoja, joista voisi olla hyötyä, kun astelette uusia koitoksia kohti.

Välivuotta pitävälle, maailmalle lähtevälle nuorelle:

Madventure – Uusi kansainvälisen seikkailijan opas
Matkailuklassikon päivitetty versio niille, jotka haluavat matkata pakettimatkoja pidemmälle. Sisältää käytännön vinkkejä niin reissun suunnittelusta, kuin paikan päällä toimimisesta. Kirjassa on niin reittisuosituksia, kuin muiden reissaajien kertomuksia. Loistava opus mukaan reissuun, elämäsi reissun suunnitteluun.


Patricia Shulzc – 1000 places to see before you die: maailmanmatkaajan opas
Klassikkoteos, joka esittelee kaikki ne 1000 upeaa paikkaa, jossa jokaisen tulisi vierailla ennen kuolemaansa. Tätä selaillessa matkakuume ainakin kasvaa ja matkasuunnitelmat voivat helposti karata käsistä!


Itseään etsivälle:

Juutilainen Anneli: Kirjeitä Nuorelle itselle
Suomalaiset kuuluisuudet mm. Krista Kosonen, Ellinoora, Aku Hirviniemi, Alexander Stubb ja moni muu pohtii, miten elämä on johdattanut heidät siihen missä he nyt ovat, mitä neuvoja he antaisivat nuorelle itselleen ja minkälaisia yllätyksiä ja kommelluksia elämä on heidän eteensä tuonut.

Mia Kankimäki: Naiset- joita ajattelen öisin
Ei niillä vanhemmillakaan ihmisillä hyvin mene. Kankimäki pohtii elämäänsä eri historiassa joskus vaikuttaneiden naisten kautta. Inspiroivia tarinoita, jotka saavat pohtimaan omia valintoja.
Ari Turunen: Mulkerot, patsaalle korotettujen suurmiesten elämänkerrat
Ei ne patsaiden päällä seisovat suurmiehetkään aina tienneet mitä tehdä, tai todellakaan toimineet oikein. Kirjassa esitellään elämänkertoja miehistä, joiden patsaita on eurooppalaisten kaupunkien toreilla, ja joiden tarinat ovat mukamas kaikille tuttuja, vai onko kuitenkaan?

Johanna Elomaa: Suuria Hetkiä
Kirja, joka antaa viisautta ja voimaa elämän taitehetkiin. Tämä kirja tarjoaa avartavia sanoja silloin, kun et tiedä mihin tiesi vie.


Kotoa pois muuttavalle:

Helppoa ja Hyvää – opiskelijan keittokirja
Osaatko keittää perunoita? Entä tehdä kastiketta? Mitäs tehdä, kun rahaa on vähän. Tästä teoksesta löytyy yksi, jos toinenkin ohje opiskelijabudjetilla kokkaavalle nuorelle.

Mira Ahjomieli: Loistava järjestys
Tämän järjestelyoppaan ansiosta kotoa pois muuttava nuori voi olla isän ja äidin ylpeys. Opas antaa
selkeät neuvot ja vinkit siitä, miten tavarat kannattaa järjestää, ja kuinka pitää sitä järjestystä yllä.
Satu Pihlaja: Aikaansaamisen taika
Nyt, kun kukaan ei ole potkimassa sinua enää ylös sängystä, tai komentamassa tiskikoneen tyhjentämisessä niin ehkä olisi korkea aika tutustua siihen, miten saada asiat hoidettua ajallaan. Alkuun pääseminen joskus voi tuntua hankalalta, mutta tämä teos antaa siihen neuvoja ja selviytymiskeinoja ja pian taas olet tehokas oma itsesi.



Tiensä jo tietävälle:

Merja Mähkä, Unna Lehtipuu: Sijoittajaksi 7 päivässä
Onko sijoittaminen ja talous sinun juttusi? Kirja antaa selkeitä vinkkejä ja neuvoja, miten
sijoittamisessa voi päästä alkuun.

Yuval Noah Harrari: 21 oppituntia maailman tilasta
Esseistä koostuva teos, jossa pohditaan maailman tilaa tänä päivänä ja mitä se tarkoittaa. Kaikille yhteiskunnasta kiinnostuneille, jotka haluavat tehdä muutosta. Kirjassa pohditaan mm. Trumpin vaikutusta, mitä meidän tulisi tehdä terrorismille ja miten estää valeuutiset, jotka leviävät kulovalkean tavoin.

Juha T. Hakala: pääsykoeopas
Onko pääsykokeet tulossa? Hakalan teos on käytännönläheinen ja kertoo, miten sinun tule
e valmistautua yliopiston pääsykokeisiin. Hyödyllinen vinkkiteos niille, joiden elämän pian valtaa pääsykokeisiin lukeminen!


Kommentit